100% PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA

Mi az elektroszmog és miért kell ellene védekezni?

Mobiltelefonok, elektromos vezetékek, Wi-Fi rúterek és mikrosütők mind különböző típusú és erősségű elektromágneses mezőket generálnak. Ahogy telik az idő és fejlődik a technika egy folyamatosan sűrűsödő elektromágneses masszában éljük az életünket, aminek komoly egészségügyi kockázata is van.

 Mi az Elektroszmog?

Ahhoz, hogy megértsük az elektroszmog fogalmát, először is tudomásul kell vennünk, hogy minden ember a földön állandó elektromágnes sugárzással van körülvéve. Ez önmagában természetesen nem baj, hiszen ebbe a kategóriába – tudományos nevén az elektromágneses spektrumba – tartozik a látható fény is. Nagyon leegyszerűsítve ha a térben mozgó energiáról, másnéven sugárzásról beszélünk, az rajta van az elektromágneses spektrumon.

Ugyanúgy ide tartoznak az alacsony hullámhosszú rádióhullámok és az infravörös fény, de ide tartoznak az emberi szervezetre bizonyítottan veszélyes Röntgen és a Gamma-sugárzások is.

Elektroszmog alatt kifejezetten azokat a sugárzásokat értjük, melyeket a modern emberi civilizáció vívmányai hoznak létre és egyre terjedő, sűrűsödő szmogfelhőként veszik körbe testünket.

A mobiltelefonok, rádiótornyok, háztartásokban előforduló elektronikai cikkek, mikrosütők, gyakorlatilag bármi, ami elektromos áramot használ, mérhető elektromágneses sugárzást bocsát ki magából. A civilizáció fejlődésével mára „ki sem látszunk ebből a “sugárfelhőből”, mely hol erősebb, hol gyengébb módon, de bizonyítottan befolyásolja szervezetünket

Milyen hatással van az emberre? 

Általánosságban véve még nincs elég megkérdőjelezhetetlen tudományos kutatás, amely bizonyítja a mindennap használt technológiai eszközök által létrehozott sugárzás egészségügyi kockázatát, de a tudomány még csak rövid ideje foglalkozik a témával.

Ennek ellenére a Nemzetközi Rákkutató Ügynökség (IARC) szerint az elektromágneses sugárzás potenciálisan rákkeltő hatású az emberi szervezetre”. Az IARC úgy tartja, egyes kutatások lehetséges kapcsolatot mutatnak az elektromágneses mezőnek való kitettség és a rák között.

Nem kell persze azonnal a legrosszabb eshetőségre gondolni. De tény, hogy rengeteg ember szenved manapság alvászavartól. Az emberek nagy többségének fáj gyakran a feje. Alapvetőleg idegesebbek vagyunk, s megnőtt a depresszióra való hajlamosságunk is. A minket érő folyamatos elektromágneses sugárzás felelős lehet ezekért a tünetekért. Továbbá a  sugárzás okozhat folyamatos kimerültséget vagy, fáradtságot, de  szédülést is. Sőt rosszabb esetben szívfájdalmat, szívritmuszavart, és magas vérnyomást is.

Egyes tudósok úgy tartják, hogy az elektromágneses mező folyamatos jelenléte negatív hatással van az idegrendszerre, és sejtszintű sérüléseket okozhat.

Természetellenes duzzanatok megjelenése, vagy a rák is lehet extrém magas kitettségnek a tünete. Sam Milham rákszakértő, az elektromágneses sugárzás kutatásának egyik vezető szakértője szerint ezek a mezők károsítják az élő sejteket és rákkeltő hatásuk is van. 

A felsorolt tünetek közül sok meglehetősen széleskörű kiváltó okoknak is felróható. Még több kutatásra van szükség, hogy jobban megértsük a fenti tünetek és az elektromágneses mezőnek való kitettség közötti kapcsolatot. Viszont, ha valaki a fenti tünetek bármelyikét tapasztalja saját magán, akkor érdemes visszaszorítani elsősorban a mobil telefon használatát. 

Védelem a sugárzástól

Napjainkban a legnagyobb mennyiségű sugárzást a folyamatosan magunkon hordott okostelefonok bocsátják szervezetünkre.

Természetesen mi döntjük el, mennyit használjuk a telefont és milyen gyakran nyomkodjuk. Érdemes azonban magunktól távol tartani, amikor használaton kívül van. Ne hagyjuk figyelmen kívül a kihangosító funkciót és a fülhallgató lehetőségét sem ahelyett, hogy mindig a fejünkhöz tartjuk a készüléket.

Esetleg megpróbálhatjuk a készüléket egy másik helységben hagyni, amikor alszunk, így talán kipihentebben ébredünk. Ne tartsuk testközelben a telefont (pl: zsebek, melltartó), ha lehet. Mivel az elektromágneses hullámok a térben terjedve veszítenek a sűrűségükből; a könnyen kikövetkeztethető, józan észen alapuló megoldások, mint az egyszerű távolságtartás sokat segítenek. De érdemes számbavenni az Esteni e-mobil korongot is, mint alternatíva a sugárterhelés csökkentésére. 

Ilyen egyszerű és hasznos elővigyázatossági intézkedések mindennapi életünkben nagyban hozzájárulhatnak egészségünk megőrzéséhez. Csak tartsuk szem előtt, hogy egy láthatatlan felhőben élünk, ami mindig körülvesz. 

Forrás: ITT, ITT, ITT és ITT

Add meg az e-mail címed, és küldjük 7 ingyenes tippünk, amivel megelőzheted a mobil okozta fejfájást!